Låneprosessen

Her har vi laget en liten oversikt som viser gangen i en låneprosess. Du finner også noen tips og råd det er lurt å ha oversikt over

Du har søkt om og fått innvilget finansieringsbevis

Du har nå fått et innvilget et lån hos oss til kjøp av bil og er klar til å finne bilen du ønsker å kjøpe. Det er ikke alltid enkelt å bestemme seg for hvilken bil som dekker alle behov og passer inn økonomisk. Derfor er finansieringsbeviset gyldig i tre måneder.  

Når du har funnet bilen du ønsker å kjøpe trenger vi litt informasjon om bilen. Du kan ta kontakt med oss på telefon 915 07780 eller sende en e-post til bil@sb1fo.no. Det vi trenger fra deg er registreringsnummeret, hvor mye du skal betale for bilen og om det er en eventuell endring i egenkapital.  

Har du søkt om billånet på hjemmesiden eller nettbanken til SpareBank 1 Østlandet, SpareBank 1 Østfold Akershus eller SpareBank 1 Ringerike Hadeland kan du hente opp igjen lånesøknaden din og legge inn denne informasjonen i søknadsskjemaet selv.  

Det er en forutsetning om at vi godkjenner bilen du ønsker å kjøpe og det er veldig viktig at du ikke tar over bilen før du har signert på lånedokumentene. Generelt bør ikke bilens alder overstige 17 år ferdig nedbetalt. 

Tips: Som kjøper bør du sjekke om det foreligger heftelser i bilen. En heftelse er selgers opprinnelige billån og er registrert som "salgspant i motorvogn". Dette sjekker du på https://www.brreg.no/. Husk at en heftelse ikke oppdaterer seg, så summen du ser er nødvendigvis ikke summen som er igjen på selgers lån. Er det andre pant/utlegg i bilen, anbefaler vi at du kontakter oss. 

Når du har funnet bilen du ønsker å kjøpe

Du har funnet bilen du ønsker å kjøpe og vi har godkjent bilen. For at vi skal kunne sende lånedokumentene til deg for signering, trenger vi eksakt kjøpesum på bilen, og eventuell endring i egenkapital. Har du dette kan du kontakte oss på 915 07780 eller bil@sb1fo.no slik at vi får sendt deg dokumentene så fort som mulig.

Viktig: Det er svært viktig at ikke du eller noen legger ut for bilen, eller du tar med deg bilen før lånedokumentene er signert. Gjør du det får ikke vi finansiert bilen og lånesøknaden annulleres. Bilen må også registreres på ditt fødselsnummer og du må stå som kjøper i kjøpekontrakten.  

Har du søkt om billånet på hjemmesiden eller nettbanken til SpareBank 1 Østlandet eller SpareBank 1 Ringerike Hadeland kan du hente opp igjen lånesøknaden din og legge inn denne informasjonen i søknadsskjemaet selv, og sende lånedokumentene til deg selv der.

Tips: Som kjøper bør du sjekke om det foreligger heftelser i bilen. En heftelse er selgers opprinnelige billån og er registrert som "salgspant i motorvogn". Dette sjekker du på https://www.brreg.no/. Husk at en heftelse ikke oppdaterer seg, så summen du ser er nødvendigvis ikke summen som er igjen på selgers lån. Er det andre pant/utlegg i bilen, anbefaler vi at du kontakter oss. 

Du har mottatt lånedokumentene for signering

Du har fått tilsendt lånedokumentene for signering til din e-post og det er svært viktig at disse signeres før du henter bilen du skal kjøpe. Er det medlåntaker på lånet, får medlåntaker en egen e-post med link til lånedokumentene. 

BankIDFår du kun opp valget “engangskode”, men ønsker å signere med «BankID-app», må du kontakte banken som har utstedt din BankID for å oppdatere BankID-avtalen. Bruker du SpareBank 1 Østlandet kontakter du dem på 915 07040 for hjelp til BankID. SpareBank 1 Ringerike Hadeland kan du ringe 915 02130.

Etter at lånedokumenter er signert må du sende oss signert kjøpekontrakt med selgers kontonummer og bilen må omregistreres på ditt fødselsnummer. Når det er i orden innfrir vi eventuell restgjeld på bilen og betaler resten til selger.  

Kjøpekontrakten kan du laste opp på lenken du har fått på e-post. Har du ikke mottatt lenken, kan kontrakten sendes til utbetaling@sb1fo.no. Er kjøpekontrakten signert digitalt og du har mottatt signeringsbevis/signeringssertifikat trenger vi dette også. Har du sendt oss signert kjøpekontrakt tidligere kan du se bort ifra dette.

Omregistreringen vil vi se i motorvognregisteret. For at omregistreringen skal være fullstendig gjennomført må omregistreringsavgiften være betalt og det må være aktivert en kaskoforsikring på bilen.

ViktigLånedokumenter må signeres før du tar med deg bilen. Bilen må registreres på ditt fødselsnummer og du må stå som kjøper i kjøpekontrakten.

Når lånedokumentene er signert og du har fått bekreftelse på at alt er i orden kan du ta med deg bilen.

Utbetaling av lånet

Når vi har vi fått signerte lånedokumenter, bilen er registrert på deg og vi har mottatt signert kjøpekontrakt vil vi utbetale lånet. 

Er det heftelser i bilen tar vi kontakt med nåværende pantehaver for å få opplyst eksakt restgjeld. Denne må vi få direkte av nåværende pantehaverHvis restgjelden på lånet er høyere enn summen vi skal utbetale, må selger innbetale overskytende beløp ned på lånet slik at vi kan innfri lånet. Om restgjelden på lånet lavere enn summen vi skal utbetale innfrir vi lånet hos nåværende pantehaver og utbetaler overskytende til selgers konto.  

Du som kunde vil aldri få penger utbetalt fra oss til din konto for kjøp av bil.

Hvis vi ikke avtaler noe annet kan du betale egenkapitalen direkte til selger.

Gratulerer med ny bil!

Hva skjer etter lånet er utbetalt

Første forfall er på ønsket forfallsdato måned etter lånet ble utbetalt. Første faktura kan avvike noe fra avtalt terminbeløp. Dette kommer av at antall dager til første forfallsdato vil være mer/mindre enn 30 dager fra når lånet ble utbetalt.  
Første faktura sendes på e-post dersom det ikke er opprettet avtalegiro og/eller eFaktura. Vær oppmerksom på at det kan ta inntil fire uker fra avtalegiro opprettes til den blir aktivert.